Известие

Collapse
No announcement yet.

Въздушна клапа!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въздушна клапа!!!!

Някой знае ли как се оправя тоя проблем с тая въздушна клапа.Като поизстине колата и като я запаля стърже в таблото 3-4 минмин. като дъскорезница докато пак не се стопли таблото
    Alfa156 Against All

Отскоро и моята придрънква като пусна парното - чува се от таблото близо до предното стъкло отдясно докато загрее и започне да духа , след това този шум изчезва.
    Някой има ли опит с това?
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

От дясно,защото там се намира въпросната клапа,под въздушният филтър на климатроника! Но според мен едва ли е от клапата!Опитът от други марки автомобили при мен е,че тоя шум идва от лагерите(който най-често са обикновенни втулки) на самият вентилатор.С течение на времето се поизносват и от тая разлика в температурата,т.е.студени лагери(втулки) и топлината която започва да се отделя от триенето на оста на вентилатора,докато се изравнят тия температури се чува тоя шум.Аз така си го обеснявам без да имам претенций ,че е точно така за наште модели!Все пак при мен няма такъв шум и не съм се ровичкал!
      Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
      ------------------------------------------

Comment

При мен тоя шум е от моторчето дето върти въздуха около датчика за температурата в купето. Ремонт не съм му замислил щото след 1-2 мин работа спира да бръмчи.
        Alfa Romeo Stelvio 2.0T
        Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Може да е засмукал боклуци през филара той вентилатора е точно под него.
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

И на мен ми трака отпред отдясно. Според мен е от клапата, защото духа недуха все си похлопва. Осебенно ако пътят е неравен. Мнооого искам да се оправи това адски ме дразни.
            '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
            Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
            Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Звуците идват точно от тая клапа поради няколко причини Обаче ремонтирането на тая клапа е много крива работа да знаете така са я завряли че си е направо хирургическа намеса

А както каза Декс има и един шум който се появява от вентилаторчето на датчика за въздуха в купето, с чистене и смазване лесно се оправя той
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Айде да не отварям нова тема някой преборил ли се е с тракането на въздушната клапа която се намира някъде в таблото от дясната страна много дразни като е студено времето притраква 5-10 мин като мина през неравност и после спира, някой да се е правил на майстор
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

аз свикнах ..............
                  Alfa156 Against All

Comment

Working...
                  X